marsman
Oplossingen voor de industriële automatisering zijn bij Marsman / KEB al sinds 2007 geïntroduceerd en hebben intussen een vaste plaats in het productportfolio veroverd, sterker nog, het is één van de meest belangrijke 4e pijler voor de toekomst van Marsman / KEB geworden.

Automatisering is het vervangen van menselijke arbeid door machines of computers en computerprogramma's. De drijfveer is puur economisch aard, of te wel het bestaansrecht van de Nederlandse machinebouw ten opzichte van de lage lonen landen. Het credo voor ons als leverancier van aandrijf technische oplossing is : de som van arbeid en grondstofverbruik moet na automatisering kleiner zijn dan daarvoor.

De term procesautomatisering of procesbesturing omvat de geautomatiseerde besturing van continue processen en batchprocessen met behulp van een (proces)computer. Procesautomatisering is vaak een onderdeel van een overkoepelend productie- of besturingssysteem, die meestal uit drie levels bestaat. “Machine level”, “Control level” en “Supervision / Command level”.

Voor al deze niveaus in de procesautomatisering biedt Marsman / KEB een compleet en afgerond productenportfolie aan, volgens onderstaand overzicht:
Het kan niet anders dan dat een krachtig universele tool gebaseerd op “.net” architectuur aan de basis staat voor de meest uiteenlopende taken, zeg maar een “Zwitsers zakmes”, maar dan als softwaretool > COMBIVIS studio 6:

In COMBIVIS studio 6 versmelten taken zoals parametrering van aandrijvingen, IEC61131-3 applicatie programmering en HMI designing in een flexibel hoog efficiënt gereedschap.
Intuïtieve inbedrijfname assistenten, een digitale 16-kanaals oscilloscoop, tools voor upload/download van data en omvangrijke geavanceerde instelmogelijkheden voor fine tuning van aandrijfsystemen ronden dit toekomst gerichte gereedschap af. Zoals boven omschreven een “Zwitsers zakmes” voor het ontwikkelen van uw automatiseringssysteem tot aan de aftersales service van de machine.
Wenst u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

COMBIVIS studio 6 > Programmeren, parametreren
en visualiseren
Procesautomatisering
Marsman / KEB Control & Automation
KEB Official Partner