Aandrijftechniek

Wat is aandrijftechniek?

Wanneer u op zoekt bent naar een specialist op het gebied van applicatiekennis en aandrijftechniek, dan bent u bij Marsman aan het juiste adres. Maar wat is aandrijftechniek nu eigenlijk? Kort gezegd is aandrijftechniek de technologie die te maken heeft met het bewegen en besturen van machines en apparaten. Een eenvoudig voorbeeld is de fietsketting die een wiel in beweging brengt. Daarnaast kan het ook heel complex zoals de elektrische motoren in diverse industriële machines. Het doel van aandrijftechniek is om ervoor te zorgen dat machines en systemen beter gaan werken. Daarmee wordt er gezorgd voor een productievere, veiligere en betrouwbaarder machine of systeem. Wilt u meer weten over aandrijftechniek of wilt u weten wat aandrijftechniek voor uw machines en/of systemen kan betekenen? Neem dan contact met ons op en wij nemen de mogelijkheden graag met u door!

marsman home v3
over marsman v3

Verschillende soorten aandrijvingen

Binnen de aandrijftechniek kennen we verschillende soorten aandrijvingen. De verschillende aandrijvingen maken gebruik van verschillende technologieën, waaronder: hydraulische, elektrische, mechanische en pneumatische aandrijving. Hierbij hangt de keuze voor de soort aandrijving af van precisie, kracht, snelheid en efficiëntie.

  • Hydrauliek aandrijving: hierbij worden vloeistoffen gebruikt om machines aan te drijven en energie over te brengen. De hydrauliek aandrijving wordt veelal gebruikt bij zware machines, denk aan graafmachines, bulldozers en kranen.
  • Elektrische aandrijving: dankzij elektriciteit worden machines en systemen aangedreven. De elektrische aandrijving zien we vooral gebruikt worden bij auto’s, treinen en andere voertuigen.
  • Mechanische aandrijving: binnen de mechanische aandrijving worden beweging en kracht dankzij verschillende technieken en daarbij horende mechanische onderdelen overgebracht. Deze aandrijving wordt veel gebruikt in de technische branche.
  • Pneumatische aandrijving: door middel van lucht worden machines aangedreven bij pneumatische aandrijving. Deze aandrijving komt voornamelijk voor in gereedschappen, ventilaties en lopende banden.

Voordelen van aandrijftechniek

Waarom kan aandrijftechniek voor uw machines en systemen van groot belang zijn? Omdat aandrijftechniek een belangrijk onderdeel is van de moderne industrie, daarnaast heeft het ook veel voordelen waar u van kunt profiteren. Want wanneer u gebruik maakt van de juiste aandrijving, dan worden uw machines en systemen efficiënter, preciezer, veiliger, betrouwbaarder, duurzamer en flexibeler. Hiermee kunt u de onder andere de energiekosten verlagen door betere efficiëntie, prestaties verbeteren door een preciezere werkwijze, meer vermogen creëren door betere aandrijving en meer veiligheid bieden door het gebruik van sensoren. Marsman helpt u graag bij het verbeteren van de techniek van de aandrijvingen binnen uw machines en systemen.

Nadelen van aandrijftechniek

Naast de verschillende voordelen van aandrijftechniek heeft het gebruik van aandrijvingen ook enkele nadelen die u mee moet nemen in uw overweging. Want de aandrijftechniek die u kunt gebruiken, zal ook zorgen voor complexiteit, milieu impact, geluid en onderhoud. Want de aandrijftechniek kan complex zijn, waardoor onderhoud kostbaar en tijdrovend kunnen zijn. Daarnaast is regelmatig onderhoud vereist, waardoor de onderhoudskosten kunnen oplopen en de stilstand tijd van de machines of systemen kan verhogen. Ook zal er meer geluid komen, vooral bij hogere vermogen, en kunnen vloeistoffen die gebruikt worden slecht zijn voor het milieu en de bodem en water verontreinigen.

Hoe kan Marsman helpen bij het verbeteren van de aandrijftechniek?

Hoe kan Marsman een rol spelen in de toekomst van aandrijftechniek bij uw bedrijf? Onze specialisten helpen graag bij het verbeteren van uw machines en systemen door middel van onze technologieën, zoals met uitgangsfrequentie en energie efficiëntie. Dankzij een brede specialisatie kunnen wij diverse toepassingen in verschillende branches verbeteren, zoals liften en roltrappen, verpakkingsmachines en medische technologie. Daarnaast blijft de aandrijftechniek ook constant in beweging. Daarom is het van belang om mee te bewegen in de ontwikkelingen en daar helpen wij u ook graag mee. In de nabije toekomst moet u bijvoorbeeld rekening houden met verdere elektrificatie van de aandrijftechniek, digitale transformatie en gebruik van data en sensoren, maar ook de integratie van Internet of Things. Wilt u eens in gesprek gaan over de mogelijkheden? Neem dan contact op en maak een afspraak!

Contact

Onze expertise wordt enorm door onze klanten gewaardeerd, omdat wij heel goed begrijpen hoe machines en installaties van klanten met onze producten naar een hoger niveau te tillen zijn. Wil jij hier ook bij helpen? Neem contact met ons op.

Vul het formulier in