Coaxiale Tandwiel Motorreductor

Een coaxiale tandwiel motorreductor is een type aandrijfsysteem dat wordt gebruikt voor het verminderen van de snelheid of het vergroten van het koppel van een elektrische motor. Het bestaat uit een motor en een reductiekast waarbij de uitgaande as van de reductor in één lijn staat met de ingaande motor-as.

Het tandwielstelsel bestaat meestal uit twee tandwielsets. De eerste set bevindt zich tussen de ingaande motor-as en een zogenaamde tussen-as. De tweede sets zit tussen de tussen-as en het hoofdtandwiel dat op de uitgaande as van de reductor zit. Coaxiale motorreductoren bieden verschillende voordelen ten opzichte van andere reductietypen. Ze zijn efficiënter, hebben een hogere koppelcapaciteit en produceren minder geluid en trillingen. Dit maakt ze ideaal voor toepassingen waarbij precisie, betrouwbaarheid en een laag geluidsniveau belangrijk zijn, zoals industriële machines, transportbanden, pompen en mixers.

Kortom coaxiale tandwiel motorreductoren zijn een type aandrijfsysteem dat zorgt voor het verminderen van de snelheid en het vergroten van het koppel van een motor, met als voordelen een hogere efficiëntie, koppelcapaciteit en verminderde geluidsniveaus.

Neem contact met ons op