Profinet en Profisafe

Digitalisering opent nieuwe mogelijkheden voor de machine- en installatiebouwindustrie om de efficiëntie duurzaam te verhogen. Gezien deze trend en de steeds complexer wordende automatiseringstaken zijn snelle en vooral betrouwbare datatransmissiemogelijkheden in realtime vereist. KEB controllers zijn gecertificeerd voor PROFINET. 

Unieke kenmerken

PROFINET: Voor hoge systeembeschikbaarheid

PROFINET (Process Field Network) kan eenvoudig worden geïntegreerd als een gevestigde standaard

voor betrouwbare communicatie. Gebruikers profiteren ook van hoge beschikbaarheid, gemakkelijke toegang tot relevante gegevens en uiteindelijk van optimaal gebruik van hun beschikbare bronnen.  Of het nu gaat om parametreertaken of I/O-datatransmissie, de F6- en S6-drives zijn gecertificeerd in de versies “APPLICATION” en “PRO” voor communicatie via PROFINET en zijn daarom bij uitstek geschikt voor real-time vereisten. De APPLICATION-versie is IRT-compatibel en maakt de gesynchroniseerde overdracht van gegevens tussen de aandrijving en de PLC mogelijk. 

PROFINET met IRT zorgt voor hoge prestaties, zelfs als er veel communicatiedeelnemers zijn. 

PROFIsafe

Continue en veilige communicatie vergemakkelijkt de inbedrijfstelling en bediening van machines en installaties. De APPLICATION-versie van de F6 en S6 biedt geïntegreerde veiligheidsfuncties direct in de drive. De communicatie via het PROFIsafe-veldbusprotocol is in de apparaten geïntegreerd en gecertificeerd.

PROFIsafe-gecertificeerd

De APPLICATION-versie van de F6 en S6 drives kunnen op Ethernet gebaseerde bussystemen softwarematig worden geschakeld, waardoor een flexibele veldbusverbinding met het hogere besturingsniveau mogelijk is, bijvoorbeeld via PROFINET. De communicatie via het PROFIsafe-veldbusprotocol is in de apparaten geïntegreerd en gecertificeerd. Dit vermindert het bedradingswerk in de toepassing.

AANDRIJFCONTROLLERS VOOR REAL-TIME VEREISTEN

De PROFINET-gecertificeerde F6- en S6-series dekken een breed vermogensbereik van 0,75 kW tot 450 kW en kunnen worden gebruikt om verschillende motortechnologieën te bedienen, zoals asynchrone, synchrone, synchrone reluctantie, IPM, koppel, lineaire en hogesnelheidsmotoren met snelheden tot 60.000 tpm. 

Neem contact met ons op