Functionele veiligheidsdrives

De zesde generatie KEB drives biedt schaalbare veiligheidsfuncties direct in de drive. SIL3 Safe-Torque-Off (STO) zijn standaard op 6e generatie KEB drives.

De varianten zijn Compact, Application en Pro voor de COMBIVERT F6 en S6.

COMPACTIn de Compact-variant is Safe-Torque-Off (STO) als basisfunctie geïntegreerd.

APPLICATION: Voor toerental- en positieafhankelijke veiligheidsfuncties met encoders is de variant Application verkrijgbaar. Flexibele aanpassing van de veiligheidsfuncties en grenswaarden zijn mogelijk via digitale I/O’s en/of Safety over EtherCAT (FSoE).

Veiligheidsmodule 1 voegt Safe-Brake-Control (SBC) toe die zorgt voor een veilige 24V-voeding voor remwerking. Periodiek controleert de drive de werking van de interne remtransistor.

Veiligheidsmodule 3 beschikt over veilige bewegingsfunctionaliteit volgens IEC 61800-5-2. Geavanceerde op beweging gebaseerde veiligheidsfunctionaliteit is mogelijk in de aandrijving. Dit verbetert de reactietijd in noodstopscenario’s en verlaagt de kosten door het aantal afzonderlijke beveiligingsapparaten te verminderen.

Veiligheidsmodule 3 biedt ook Fail Safe over EtherCAT (FSoE) functionaliteit waarbij STO en alle andere ondersteunde veiligheidsfuncties via de bus kunnen worden aangestuurd. Dit komt neer op een enorme besparing in bedrading. Bovendien kunnen veiligheidsniveaus (bijv. limieten) worden gewijzigd. Veilige actuele snelheid en positie kunnen worden overgedragen via de veilige procesdata.

 

Functionele veiligheid

Safe-Torque-Off (STO) en Safe-Brake-Control (SBC) worden standaard aangeboden.

Optioneel in Module 3 is andere veiligheidsfunctionaliteit beschikbaar, waaronder:

  • SS1 – Veilige stop 1
  • SS2 – Veilige stop 2
  • SOS – Veilige bedrijfsstop
  • SLS – Veilig beperkte snelheid
  • SLP – Veilig beperkte positie
  • SLI – Veilig beperkt Increment
  • SDI – Veilige richting
  • SSM – Veilige snelheidsbewaking

 

PRO

veiligheidsmodule 5

De Pro-variant biedt implementatiemogelijkheden op het gebied van encoderloze veiligheid. Veilige oplossingen kunnen bijvoorbeeld worden geïmplementeerd in toepassingen waar encodermontage niet mogelijk is. Dit resulteert tevens in een verlaging van de kosten. Ook hier kunnen de veiligheidsfuncties en grenswaarden flexibel zijn aangepast via digitale I/O’s en/of Safety over EtherCAT (FSoE).

Neem contact met ons op