Sensorless Closed Loop

De Sensorless Closed Loop™ (SCL)-software biedt nauwkeurige snelheid, positie en koppelregeling van SMPM- of IPM-hogesnelheidsmotoren zonder dat een feedbackapparaat nodig is. De hoogfrequente uitvoer die nodig is voor typische hogesnelheidstoepassingen kan nadelige effecten hebben op de feedbacksignalen, wat de besturing van de motor kan beïnvloeden. 

SCL-software elimineert dit probleem door gebruik te maken van een supersnelle processor en directe meting van de motorkarakteristieken om een ​​nauwkeurig model van de motor te bouwen. De software gebruikt de uitgangsstroom en back-EMF (voor PM-motoren), vergelijkt deze met de berekende modelwaarden en voert aanpassingen uit op basis van deze informatie, waardoor de lus effectief intern in de software wordt gesloten. 

De Sensorless Closed Loop (SCL) motorbesturing is in 2005 geïntroduceerd. SCL werkt door een zeer nauwkeurig motormodel te gebruiken met een berekende rotorpositiemodule. Deze unieke technologie is ontwikkeld om point-to-point positionering uit te voeren met behulp van een PM-motor zonder feedback van een encoder of resolver. 

Geen feedback nodig 

Er zijn veel redenen voor het verwijderen van het feedbackapparaat en de kabel, zoals kosten van encoder/bekabeling, mogelijke defecten aan encoderonderdelen, extreme omgevingsfactoren, schokken en trillingen enz. 

Neem contact met ons op