Tand- Wormwiel Motorreductor

Een tand- wormwiel motorreductor is een type aandrijving dat wordt gebruikt om mechanische energie haaks over te brengen van een motor naar een ander systeem, zoals een transportband, een lift of een machine. Het bestaat uit een combinatie van een tandwiel- en een wormwielset, gemonteerd op een motor as.

De tand- wormwiel motorreductor bestaat een set tandwielen die het motortoerental als eerste trap verlaagd. De tweede trap is een haakse worm/wormwielset met een hoge overbrengingsverhouding, wat betekent dat het in staat is om een grote hoeveelheid koppel te produceren met een relatief lage snelheid. Dit maakt de tand- wormwiel motorreductor ideaal voor toepassingen waarbij een hoog koppel nodig is, zoals het heffen van zware lasten of het aandrijven van machines met hoge wrijving.  Een ander voordeel is de compacte bouwvorm. Door de combinatie van de tandwielen- en wormwielset kunnen deze motoren in kleine ruimtes worden geïnstalleerd, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende toepassingen in uiteenlopende industrieën.

Kortom, een tand- wormwiel motorreductor is een type aandrijving dat gebruik maakt van een combinatie van tandwielen en een wormwiel om mechanische energie haaks over te brengen met weinig geluid, hoge koppel-output en een compacte bouwvorm.

Neem contact met ons op